slide 1

Blijf op de hoogte van
Het laatste nieuws

Op onze blog kom je alles te weten over het reilen en zeilen bij Coga, ontdek je het laatste vastgoednieuws en geven we je tips en tricks om van je huis en echt thuis te maken. Veel leesplezier!

Filter op categorie:

24 november 2022

Asbestattest voortaan verplicht als je je huis verkoopt: waarom is dat nodig en wat houdt dat precies in?

Vanaf vandaag moet je een asbestattest hebben als je je huis verkoopt. Het is een maatregel om in kaart te brengen waar er precies nog allemaal asbest in zit. Asbest werd tot 2001 gebruikt in allerhande bouwmaterialen, maar is levensgevaarlijk, want kankerverwekkend. Tegen 2040 moet heel Vlaanderen "asbestveilig" zijn. 

24 november 2022

Renovatieverplichting voor residentiële gebouwen vanaf 2023

Vanaf 1 januari 2023 start de renovatieverplichting voor residentiële gebouwen, dus voor eengezinswoningen en appartementen. 
Alle woningen en appartementen die vanaf 2023 zijn aangekocht met label E of F, moeten verplicht gerenoveerd worden naar label D of beter, binnen de 5 jaar na aankoop. 

24 november 2022

Energieprestatiecertificaat (EPC) bij verkoop of verhuur van een wooneenheid

Wilt u een woning, appartement, studio, ... te koop of te huur stellen? Dan moet u een energieprestatiecertificaat (EPC) hebben. Een zoekertje online of in een krantje, op affiche of via een makelaar? De verkoper/verhuurder is verplicht om in advertenties de energieprestatie van de wooneenheid te vermelden met de energiescore of het EPC-label (van A+ tot F).

25 oktober 2021

Vanaf 2022 zijn enkel nog recente EPC’s geldig bij verkoop van een woning

Als je je woning wenst te verkopen of verhuren moet je beschikken over een geldig energieprestatiecertificaat (EPC). Echter zijn vanaf 1 januari 2022 enkel nog recente EPC’s, namelijk EPC’s opgesteld na 1 januari 2019, geldig.